Must-have voor de backpacker: een wereldkaart aan de muur

Op zoek naar een leuk cadeau voor de echte wereldreiziger of kunnen juist je eigen muren wel wat decoratie gebruiken? Een wereldkaart aan de muur zorgt ervoor dat je altijd blijft dromen van verre reizen. Leuk voor iedereen die iets met reizen heeft, maar het kan ook perfect bij een mooi interieur passen.

Wereldkaart aan de muur

Wereldkaart: groot of klein, modern of historisch

Als ik thuiskom van een verre reis ben ik blij met alle gemakken van het dagelijks leven, maar er knaagt ook altijd iets. Het liefst ga ik snel weer plannen of inspiratie opdoen, ook al is een volgende reis nog heel ver weg. En sinds kort kan ik daar letterlijk niet meer omheen, want ik heb een enorme wereldkaart op canvas aan mijn muur hangen – dankzij de vriendelijke mensen van Wereldkaarten.nl.

Wereldkaart met vlaggetjes
Markeer de landen waar je bent geweest met een vlaggetje.

In hun assortiment kun je ongetwijfeld iets vinden dat jou aanspreekt. Een wereldkaart als poster, op hout of aluminium, als prikbord met prikvlaggetjes of voor wie het echt bont wil maken, een wereldkaart van behang. Moet het goed matchen met een interieur, dan kun je ook zoeken op thema’s: historisch met vintage kleuren, super minimalistisch of vrolijke wereldkaarten voor in de kinderkamer. Niet zo reislustig? Kijk dan eens naar de land- of stadskaarten, bijvoorbeeld van de hoofdsteden van Nederland.

Stadskaarten
Stadskaarten van de hoofdsteden van Nederland.

Wereldkaarten aan de muur zijn ook hartstikke geschikt als cadeau, zeker voor iemand die net terugkomt van een lange reis. Nog zo’n leuke cadeautip: een wereldkraskaart, waarbij de landen die iemand bezocht heeft, opengekrast kunnen worden.

Herinneringen aan de muur

Voor reizigers die juist herinnerd willen worden aan een bestemming of ervaring, is het tof om een eigen foto of collage op canvas af te drukken. Hiermee geef je je herinneringen een eervol plekje aan de muur. Je kunt canvasdoeken zo groot bestellen als 140×300 cm (!) – mits je foto uiteraard van hoge kwaliteit is. Ook kun je kiezen uit afwijkende formaten voor bijvoorbeeld panoramafoto’s en verschillende framediktes.

Panoramafoto op canvas
Ook panoramafoto’s kun je afdrukken op canvas.

Wat ga jij aan je muur hangen?