7x de leukste hostels in Vietnam

Vietnam kent een gigantisch aanbod aan hostels, guesthouses en hotels en dat kan de zoektocht naar een geschikte accomodatie nog wel eens belemmeren. Aanbevelingen van anderen verlossen je van eindeloos op Hostelworld of Tripadvisor speuren. Deze 7 hostels in Vietnam mag je niet missen.

Hue Backpackers hostel

1. Sapa – Mountain View

Dit voormalige hotel is centraal in Sapa gelegen en bijzonder ruim opgezet. De 6-bed dorms zijn vrij luxe uitgevoerd met een balkon en eigen badkamer. Je bent hier dan ook zeker van een goede nachtrust, wat na een flinke trekking zoals Fansipan hard nodig is. Tours en trekkings kun je overigens beter bij een reisbureautje in Sapa boeken, want die zijn in Mountain View belachelijk duur.

Dorm per nacht: $ 6,50 inclusief ontbijt (website)

2. Hanoi Backpackers Downtown

Eén van de populairdere hostels in Hanoi dat midden in het uitgaansgebied gelegen is. Met iedere avond happy hours en gratis bier in de lobby ontkom je hier niet aan feesten en uitgaan. Dat trekt helaas ook een bepaald publiek (lees: dronken Britten), dus wees gewaarschuwd. Een goed alternatief met een vergelijkbare sfeer is Hanoi Rocks.

Dorm per nacht: $ 7 inclusief ontbijt (website)

Hanoi Backpackers Downtown
In Downtown is er iedere avond een happy hour met een ander thema.

3. Cat Ba Central Hostel

Fijne plek aan de boulevard van Cat Ba, vlakbij het strand, restaurants en bars. Dit hostel zit zelden vol, maar kan met de juiste mensen heel gezellig worden. De manager genaamd King Kong is waarschijnlijk de vreemdste Vietnamees die je tijdens je reis tegen gaat komen, maar wel ontzettend grappig, vriendelijk en behulpzaam.

Dorm per nacht: $ 5 inclusief ontbijt (website)

4. HCMC – Vietnam Inn Saigon

Midden in het bruisende Ho Chi Minh City vind je dit 9 verdiepingen (!) tellende hostel, dat net als Mountain View een voormalig hotel is. De dorms zijn netjes, maar kunnen wel een sauna worden wanneer de airco uitstaat. ’s Avonds verzamelt iedereen in de rooftop bar en is er om de twee dagen een pub crawl waaraan je deel kunt nemen. Vietnam Inn is daarmee een ideale plek om je reis door Vietnam te starten of juist in stijl af te sluiten.

Dorm per nacht: $ 7 inclusief ontbijt (website)

Vietnam Inn Saigon
’s Avonds verzamelt vrijwel iedereen in de rooftop bar.

5. Hue Backpackers

Van dezelfde keten als Downtown en Mountain View is dit hostel een prima plek om 1 of 2 nachten in Hue te blijven. De dorms zijn prima en de lobby is zeer geschikt om andere reizigers te ontmoeten. Ook bij dit hostel geldt dat je er verstandig aan doet om eventuele trips elders te boeken, want om een of andere reden is bij de Vietnam Backpackers-keten alles 1,5 tot 2 keer zo duur. Een leuke andere accomodatie in Hue is het nabijgelegen Tigon Hostel.

Dorm per nacht: $ 8 inclusief ontbijt (website)

6. Hoi An – Sunflower Hotel

Zonder twijfel de nummer 1 accomodatie onder backpackers in Hoi An. Sunflower is wat ver van het centrum gelegen, maar met fietsen (€ 0,85) of een taxi (€ 1,70) vormt dat zelden een probleem. Het zwembad, de bar, de ruime lobby en het enorm uitgebreide ontbijtbuffet maken bovendien alles goed.

Dorm per nacht: $ 8 inclusief ontbijt (website)

7. Dalat Family Hostel

Dacht je dat het na King Kong op Cat Ba niet gekker kon? Meet Mama, Anni en Crazy van dit fantastische hostel in Dalat. Je wordt warm onthaald met alle liefde, een knuffel en eindeloos veel eten en na het gezamenlijke family dinner wordt het met de discolampen aan alleen maar bizarder. Sla Dalat Family Hostel niet over, want dit ga je nergens anders vinden.

Dorm per nacht: $ 5 (website)

Dalat Family Hostel
Mama kookt (en danst) tijdens het gezamenlijke family dinner.

Voor hostels of guesthouses op andere plekken kun je het beste de Lonely Planet Vietnam erbij pakken of op Booking.com (€ 15 korting via deze link) kijken.